Ponovo kruže glasine
59

Microsoft navodno radi na jeftinijoj verziji konzole Xbox Series X

D. B.
Informacije koje su se pojavile u medijima govore da Micorosoft radi na bijeloj verziji svoje aktuelne potpuno digitalne igraće konzole Xbox Series X.

Dizajn se čini identičnim aktuelnoj crnoj disk verziji te ima istu "robot bijelu" završnu obradu kao i bijela konzola Xbox Series S. Ukoliko su ovi navodi tačni, to bi moglo značiti odgađanje "osvježenog" Xboxa Series X, koji donosi drugačiji dizajn.

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o bijelom potpuno digitalnom Xboxu Series X. prošlog mjeseca je Exputer saopćio da Microsoft planira predstaviti ovu konzolu između juna i jula ove godine s cijenom 50 do 100 dolara nižom u odnosu na cijenu aktulenog modela Xbox Series X.

Prošle godine su procurile informacije da će Microsoft lansirati potpuno digitalni Xbox Series X s novim cilindričnim dizajnom te da će ova konzola stići na tržište u novembru 2024. godine po cijeni od 500 dolara. Uređaj kodnog imena Brooklin bi trebao podržavati Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2, imati prednji USB-C port, potpuno novi southbridge i 15 posto manju potrošnju energije, kao i novi standby mod, dok bi upotreba reciklirane plastike bila veća.

Ipak, veliki dio informacija vezanih za Brooklin demantovao je šef Xboxa Phil Spencer. On je implicirao da su glasine zasnovane na ranijim planovima te da nisu tačne.