Tehnologija
4

Microsoft morao povući parodije na novi iPhone

Klix.ba
Ponekad je najbolje držati usta zatvorenim. To se pokazalo dobrom idejom u slučaju Microsoftovih šaljivih snimaka u kojima ismijavaju iPhone 5S i 5C.

Nakon što parodije na nove iPhonee nisu imale očekivan odjek u javnosti, iz Microsofta su odlučili da ih povuku sa YouTubea.

Snimci prikazuju sastanke u Appleovom uredu u kojem dva uposlenika iznose različite prijedloge za novi iPhone, dok su osobe kojima govore snimljene s leđa, a trebale bi da aludiraju na Appleovog šefa dizajnerskog tima Jonyja Ivea, sadašnjeg izvršnog direktora Tima Cooka i možda preminulog Stevea Jobsa.

Većina šala odnose se na iPhone 5C zbog izbora njegovih boja i vrste okvira, a u jednom trenutku osoba koja izlaže svoju ideju kaže: "Trebamo li napraviti nove iPhonee od plastike kako bismo uštedjeli? Da, brate!", a kasnije dodaje: "A najbolji dio priče je što ga možemo naplaćivati koliko god hoćemo".

Iako se Microsoft kao brend ne spominje na snimku, niti se spominje Windows Phone platforma, na kraju je primijetna poruka "#timetoswitch".

Reakcije gledalaca bile su raznovrsne. Dok su se neki žalili kako uopšte nije smiješno, drugi su poručili da je degutantno aludirati na ovaj način na pokojnog Jobsa.

Iako se snimci više ne mogu naći na Microsoftovom YouTube kanalu, nekoliko korisnika ih je snimilo, te se i dalje mogu naći na internetu.