Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
long live http://thepiratebay.se/
Kome piratski softwer uzrokuje ogromnu stetu? Samo Microsoftu mozda, a korisnicima sigurno ne. Sikter.
Imate vi miliarde ne brinem se ja za vas
Šta ću vam ja i kopija radi isto ko licencirana verzija. Ovu kopiju platim nula KM država od tog nema ništa,ako kupim licenciran za 300KM država ima PDV ali je opet država u -250KM koje odu na vaš račun. prema tome isplativije i više patriotski je ako koristim piratsku verziju.
Ma Boga mi imam na laptopu firminom original Windows 8, kuci naravno piratski Windows 8 i ne vidim apsolutno al bas apsolutno nikakve razlike izmedju njih. Jest me doduse ovaj piratski zezao na pocetku trazio onu aktivaciju svako malo, al malo prckanja po sistemskim registrima, par korisnih linkova sa neta i to sam ukinuo. Hvala Microsoftu na originalu al ja ipak nemam namjeru kupovati sistem za 400 maraka. To je cijena dobrog procesora ili odlicne maticne ploce.
lahko je u americi kad je plata 5000 dolara pa kupit licenciran softver, ili orginal igricu, itd... ovako dok primamo 400-500km (oni koji su sretnici da je uopste i primaju) treba cijelu platu dati na windows?
You don't say :D
Drago mi je što ovako nastupaju. Sutra kada mi se natovare na kosti ima da ih otresem ko slinu, dovoljni će biti samo njihove tvrdnje kako je ovaj "piratski softver" opasan i nije ni približno siguran kao njihov originalni. Pa nisam ni koristio originalni. Kao kada bi me Lakosta tužio što nosim maicu sa njihovim znakom koju sam na buvljaku kupio.
Piraterija je postojala oduvijek i postojat ce. Microsoft to zna, i zna da ce isti ljudi to uvijek koristiti, i tu se nece nista promijeniti. Oni pojedinca ne mogu tuziti, mogu samo firmu. Oni imaju svoje vjerne musterije po firmama, sa bosanskim nisam upoznat, ali vjerujem da slabo koja to koristi. Po mom misljenju, pojedince koji se snadju ostaviti na miru, a udarati po firmama koji imaju debelu ustedu i profit pomocu piraterije.
Koji idiotizam.., kakav fer plej i "da se korisnici u BiH informišu o opasnostima kojima se izlažu korištenjem piratskog softvera.." Da nije bilo piratstva, ni jedan posto Bosanaca se ne bi sada znalo koristiti kompjuterima, i bili bi zatupljeni kao i Iranci, jer je softver za naše uslove bio nadasve preskup. Da je država kakva, umjesto da otima od naroda, dijelila bi softver besplatno, i ne bi naplaćivala carinu i poreze na kompjutere nego bi to kompenzirali kao u Hrvatskoj. Čovjek mora biti banalan kad pomisli na ovoliki broj retardiranih idiota u svim vidovima vlasti ove ogromne klinike za maloumne koju se neki čak usude nazvati država.
Ma bjezi, Microsoft prdi, a nisu se potrudili da nabave pristojnu podrsku za Bosnu i bosanski jezik,... Naime kada se nazove govorni automat za aktivaciju windowsa, postoji samo opcija za engleski jezik, a sto je najgore engleski ustvari nije engleski nego italijanski ili spanjolski... Dok mogu, pirat, a poslije Linux :))
Hvala drzavi sto nemamo para za licenciran software. Da imam pare sigurno bi uzeo licenciran program, a ne da se mucim svaki put kada treba odraditi crack ili update A vi nemate razlog da se bunite na korisnike, jer oni jedini osjecaju stetu koju nanosi ova drzava. ILI PARE ILI PIRATE :D
Da Billu Gatesu mati nije bila u upravnom odboru IBM-a,ne bi ni on imao od koga ukrasti windows 95,i sada da mu ja plaćam.Nisam ovca.Koristim već četiri godine Linux Ubuntu i prezadovoljan,sve odjednom instaliraš,i što če najvažnije BESPLATAN je,još i vurusi mu ne mogu ništa... Mani smeća koristi linux..
Ovo je politika Microsofta isprepadaj ljude, mi smo najbolji, mi smo ovo, mi smo ono! Odavno nisam cuo glupljih navoda, kao original OS nema problema i rupa, a pirate ima :)! A za oba rade OS update-i, i koja je razlika!? Steta moze nastati u oba slucaja, OS moze stradati i kao original i kao pirate, nema razlike! Jedina steta nastaje MS-u, postujem njihov rad, i red je da se kupi original, ali ovako glupe navode ne mogu postovati, tipa na originalu sve radi super, virusi se odbijaju ko zvecke :), pjeva bukvalno, a na pirate-u koji je isti kao original, osim sto je ilegalno aktiviran, virusi prolaze bez problema :)!
sto bi placo original 300 km kad ima besplatno steta je samo za bill gaetsa sto nemoze jos koji milion ubrat
Da im Windows 7 košta 50km sad bih ga kupio, ali da ga plaćam 300km, evo im K. Piratski koristim od XP-a do sedmice evo već 9 godina. Probao sam i osmicu, ali ne sviđa mi se.
Lijepi linux. Sve je vise Open source rjesenja... Kome ne treba striktno neki program na Windows-u, preporucujem da isproba Ubuntu. Tako jednostavna stvar, a toliko mogucnosti... Izgradimo svijest da postoje i open source rjesenja. Ako ta rjesenja ne mogu zadovoljit potrebe, onda traziti komercijalna rjesenja.