{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft BiH okupio informatičare

S
30.11.2007. u 14:05
0
0
Microsoft BiH okupio informatičare
0
Microsoft BiH okupio informatičare
Microsoft BiH danas je organizirao MSDN/ Technet konferenciju, posvećenu temama namijenjenim razvojnim inžinjerima, sistem administratorima i IT profesionalcima, ali i svima onima koje zanimaju savremena softverska rješenja.
Na današnjoj konferenciji, održanoj u Poslovnom centru Unitic, 200 učesnika imalo je mogućnost saznati sve o dolazećim tehnologijama, družiti se i razmijeniti iskustva.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave novi Microsoft proizvodi - Windows Server 2008 (Longhorn), SQL Server 2008 (Katmai) i Visual Studio 2008 (Orcas) koji će redefinisati serversku platformu i način na koji se razvija softver. Interesantnim prezentacijama pojašnjeno je kako primjenom novih tehnologija na što jednostavniji način doći do željenih podataka. Pored toga predstavljeni su i Microsoft Office Sharepoint Server (MOSS) 2007, ASP.NET AJAX biblioteka, Language Integrated Query (LINQ) i Exchange Server 2007.

Predavači na današnjoj konferenciji bili su predstavnici Microsofta BiH Mirad Maglić i Alen Zulić, te predstavnici partnerskih kompanija u BiH Damir Dizdarević - Logosoft d.o.o., Dražen Bogadi – Avacom Group d.o.o., Adis Jugo i Ahmed Vila, Daenet d.o.o., Adin Popržanović i Nadir Badnjević, ORKA d.o.o.

Technet skupovi posebno su oblikovani za informatičke profesionalce (IT Pro) koji testiraju, implementiraju, održavaju, administriraju i optimiziraju Microsoftove proizvode i rješenja.

MSDN skup Microsoft organizuje kao skup namijenjen svim voditeljima informatičkih timova, projektantima i programerima koji se prvenstveno bave razvojem i implementacijom softverskih rješenja, temeljenih na Microsoft tehnologijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: