Tehnologija
0

Meksička aviokompanija putnicima iznajmljuje iPode

Sarajevo-x.com
Osoblje meksičke aviokompanije Volaris svojim putnicima nudi slane grickalice, razne osvježavajuće napitke i za pet dolara muzički uređaj iPod.

Iznajmljivanjem ove trendi muzičke i video naprave, jeftina avio kompanija Volaris pretekla je američke avio gigante, poput kompanija Continental Airlines, Delta Air Lines Inc. i United Airlines koje već mjesecima govore o obogaćivanju vlastite postojeće ponude sa iPod konekcijom ugrađenom u putna sjedišta.

"Mi smo prva avio kompanija koja nudi iPod. Drago nam je da niko još nema ovako interesantnu ponudu.", izjavio je Alfonso Collantes iz odjela za odnose sa javnošću Volarisa.

Avio kompanija Volaris je najprije od 8. februara besplatno nudila korištenje uređaja kompanije Apple od 30 GB, ali vrlo brzo je počela naplaćivati ovu uslugu i to 50 pezosa po letu.

Popularni MP3 playeri prepuni su meksičkim TV serijalima i popularnom muzikom, a Volaris namjerava uskoro nuditi i američke serije te raznovrsne muzičke žanrove.

Uređaji nisu ugrađeni u video ekrane postavljene s druge strane sjedišta, kako to namjeravaju izvesti američke avio kompanije, ali svakako su odmah dostupni putnicima.

"Mi smo jednostavno nabavili veliku količinu iPoda i počeli ih dijeliti putnicima", pojasnio je Collantes.