{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mark Zuckerberg: U budućnosti drugi će moći iskusiti ono što pomislite

2.7.2015. u 19:22
16
35
Mark Zuckerberg: U budućnosti drugi će moći iskusiti ono što pomislite
16
Mark Zuckerberg: U budućnosti drugi će moći iskusiti ono što pomislite
Mark Zuckerberg
Osnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg izjavio je da će jednog dana biti moguće direktno slanje misli zahvaljujući tehnološkim inovacijama.
On je na svojoj Facebook stranici pisao o tome kako će budućnost izgledati.

"Ono što pomislite, vaši će prijatelji moći odmah da iskuse zajedno sa vama ukoliko to želite. Ovo bi bila konačna komunikacijska tehnologija", istakao je Zuckerberg.

Budućnost digitalnih medija je upravo u ovoj virtuelnosti, a video će, prema njegovom mišljenju, postati sve značajniji u odnosu na fotografije

"U krajnjem, bit ćemo u mogućnosti da sa drugima podijelimo puno čulno i emocionalno iskustvo kada god to poželimo", dodao je Zuckerberg.

Istakao je da će, za ova iskustva, biti potrebno da korisnici nose posebne uređaje, te da mobilni telefoni i kompjuteri neće više biti toliko potrebni za komunikaciju kao danas.

"Kako poboljšavamo komunikacijske uređaje tako se i naši životi poboljšavaju. Možemo graditi bogatije odnose sa ljudima koje volimo i do kojih nam je stalo. Znamo šta se dešava u svijetu i možemo donositi bolje odluke na poslu i u životu općenito. Generalno smo i bolje informirani i kao društvo možemo donositi bolje odluke", naglasio je Zuckerberg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: