{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mark Zuckerberg obećao da će 2018. raditi na popravljanju Facebooka

Klix.ba
5.1.2018. u 07:57
10
7
Mark Zuckerberg obećao da će 2018. raditi na popravljanju Facebooka
10
Mark Zuckerberg obećao da će 2018. raditi na popravljanju Facebooka
Foto: EPA-EFE
Mark Zuckerberg postavio je sebi za 2018. godinu najveći lični izazov do sada. Početkom svake godine osnivač Facebooka sebi postavi ciljeve koje mora ispuniti tokom godine. Za ovu godinu cilj mu je popraviti Facebook.
Prethodnih godina izazovi su mu bili nevezani za kompaniju: trčao je 587.411 kilometara, napravio poseban alat da kontroliše svoj dom, pročitao 25 ​​knjiga, naučio mandarinski jezik i posjetio svaku američku državu.

Također su se njegovi izazovi odnosili na drugi posao, nevezan za Facebook, a glasine su kazivale da je planirao kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, ove godine je donio odluku da se koncentriše na vlastitu kompaniju, jer je svijet toliko podijeljen i smatra da će više naučiti fokusirajući se na ova pitanja, nego kada bi radio nešto potpuno drugo.

Odluku je donio nakon što je Facebook optužen za govor mržnje i podjele nakon izbora, kao i za potencijalnu pomoć u širenju lažnih vijesti koje su omogućile da rezultati izbora prevagnu u korist korist Donalda Trumpa.

Čak su i iz uprave kompanije priznali da korištenje Facebooka može biti uznemirujuće i omalovažavajuće za korisnike, zaključivši da korištenje te društvene mreže može biti loše za korisnike.

Nova obaveza pokazala je da je Zuckerberg preuzeo odgovornost u ime svoje kompanije za navedene probleme. "Ovo će biti ozbiljna godina samozapošljavanja i radujem se što ću imati šta da naučim tokom rješavanja naših problema", napisao je on.

Ukazao je na činjenicu da rast tehnoloških kompanija poput Facebooka i njihova rastuća moć preko interneta znači da je internet postao centralizovan, u nekoliko moćnih ruku.

Istakao je da su druge tehnologije, kao što su kriptovalute, izazov za to, napominjući da su ljudi generalno "izgubili vjeru" u moć interneta i da mogu da decentralizuju stvari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: