Promijenio status na Facebooku
0

Mark Zuckerberg obavijestio da je zvanično u vezi

Sarajevo-x.com
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg spada u red neoženjenih milijardera koji su u vezama. U vezi je sa Priscillom Chan, koja traje još iz studentskih dana, ali to nije bilo moguće saznati na njegovoj Facebook stranici sve do vikenda, kada je stavio zvanično "in a relationship".

Dvadesetšestogodišnji multimilijarder je svoj status promijenio u nedjelju uz komentar da je to uradio uz "malo zakašnjenje".

Promjena statusa uslijedila je nakon vijeti da su Zuckerberg i Chan kupili kučića kojem su napravili fan stranicu na Facebooku. Kuče "Beast" je privuklo više od 70.000 fanova.

Najpopularnija društvena mreža mnogim je ljudima postala dilema. Da li je to lična web prezentacija sa intimnim fotografijama i vijestima o vezama kako je prvobitno i planirano ili je profesionalna stranica za povezivanje sa kolegama i predstavljanje "pročišćene" slike o sebi ostatku svijeta? I dok se čini da Facebook sve više postaje ovo drugo, njegov osnivač se vratio korijenima, piše magazin The Forbes.

Zuckerberg je prije određenog vremena svoj profil držao zatvorenim pa je većina korisnika mogla vidjeti samo njegovu fotografiju i listu prijatelja. To je iznenada promijenilo u decembru 2009. godine kada je njegov Facebook profil postao potpuno otvoren.

Čini se da Zuckerberg sve više koristi Facebook za otkrivanje informacija o sebi, od statusa u vezi, do fotografija psa i liste članova porodice. Nakon što je iznudio zabranu za uhode iz stvarnog života, neki se pitaju da li je Zuckerberg promijenio mišljenje da je privatnost ipak precijenjena. Ipak je iznenađujuće što je Zuckerberg na uhođenje u stvarnom životu reagovao tako što je postao manje zatvoren, a ne suprotno.