{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mark Zuckerberg dobio sudsku parnicu protiv braće Winklevoss

F
12.4.2011. u 11:37
0
4
Mark Zuckerberg dobio sudsku parnicu protiv braće Winklevoss
0
Mark Zuckerberg dobio sudsku parnicu protiv braće Winklevoss
Mark Zuckerberg (Foto: AP)
Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, dobio je sudski spor kojim je završilo višegodišnje prepiranje oko ideje za pokretanje Facebooka.
Tužbu protiv Zuckerberga pokrenula su braća blizanci Winklevoss, koji su tvrdili da ih je Zuckerberg prevario te da je osnivanje Facebooka pripisao isključivo sebi, piše PC Magazine.

Spomenuta braća prvo su se dogovorila s Zuckerbergom za odštetu od 65 miliona dolara 2008. godine, Tyler i Cameron Winklevoss, Zuckerbergovi bivši kolege s Harvarda, u januaru ove godine ponovno su pokušali otvoriti slučaj, tvrdeći kako je Zuckerberg 2008. godine lagao o pravoj vrijednosti Facebooka, kako bi što prije postigao dogovor za odštetu.

Ipak, prizivni sud usvojio je zahtjev Facebooka da se pogodba postignuta 2008. provede te je priča time završena. Mišljenje suda obrazloženo je na punih 11 stranica.

"Uz pomoć tima advokata i finansijskih savjetnika, braća Winklevoss postigla su dogovor koji se doima vrlo povoljnim u svjetlu trenutnih tržišnih prilika. Zbog nepoznatog razloga, oni sada žele povući taj dogovor. Baš kao i okružni sud, mi ne vidimo osnovu da im se to dopusti", napisao je između ostalog u obrazloženju presude sudac Alex Kozinski.

Facebook se u službenom saopćenju zahvalio sudu na presudi u njihovu korist i izrazio zadovoljstvo raspletom događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: