Osvježavanje ponude
23

MacBook Air s M3 procesorom stiže u martu, Apple predstavlja novi iPad Pro i iPad Air

D. B.
Apple planira predstaviti nekoliko novih uređaja u 2024. godini, tvrdi Bloombergov novinar Mark Gurman.

Gurman navodi da će kompanija iz Cupertina predstaviti novu generaciju tableta iPad Pro i iPad Air u martu, a svaki od njih će biti dostupan u dvije veličine.

No, to nije sve, jer Apple na tržište donosi i nove MacBook Air laptope s M3 procesorom. Ipak, na Mac Studio i Mac Pro će se kasnije pridružiti "M3 zabavi", a prema Gurmanovom mišljenju, to se neće dogoditi najmanje od kraja 2024. godine, odnosno, mogli bi stići tek 2025. godine.

Dolaskom novi iPada, Apple planira napraviti jasnije razlike između modela tako da izbori budu manje konfuzni za kupce. Appleov iPad Pro bi trebao dobiti novi M3 procesor, OLED ekran i dvije opcije kada je riječ o veličini, odnosno model od 11 i 13 inča. Također, očekuje se i nova Magic Keyboard tastatura namijenjena samo Pro modelu.

Novi iPad Air će stići kao 10,9, ali i kao 12,9-inčni model, a koristiti će M2 procesor. Promjene bi trebale napraviti jasniju razliku između iPada visokog, srednjeg i standardnog ranga, tako da bi kupci mogli lakše odlučiti šta najviše odgovara njihovim potrebama.

Što se tiče MacBooka Air s M3 procesorom, Gurman tvrdi da i on stiže vjerovatno u martu i to u svojim uobičajenim veličinama od 13 i 15 inča. Tada bi Apple mogao povući svoj M1 MacBook Air, koji je stigao 2020. godine.

Modeli višeg ranga, Mac Studio i Mac Pro, posljednji će dobiti M3 nadogradnju.

Vezani članci