|

Luna je najmanja kamera koja snima pod uglom od 360 stepeni

Luna je najmanja kamera koja snima pod uglom od 360 stepeni
25
Klix.ba
10.12.2015. u 14:50
5
komentara
25

dijeljenja
Kamera Luna privlači veliku pažnju na servisu Indiegogo, koja služi za finansiranje različitih projekata. Proizvođači tvrde da se radi o najmanjoj kameri koja može snimati video pod uglom od 360 stepeni.
Kamera je dizajnirana za brz i jednostavan rad, nema nikakvih kablova, a za snimanje videa je potrebno samo pritisnuti dugme. Luna ima dva fish eye objektiva koji snimaju Full HD video pod 190 stepeni, a tu su i senzori od 5 megapiksela. Fotoaparat ima i stabilizaciju slike, podržava WiFi za lakše i brže dijeljenje sadržaja te live streaming, a korisniku omogućava da sadržaj pogleda i pomoću uređaja za virtuelnu realnost, kao što su Google Cardboard, Oculus Rift i Samsung Gear VR.


Kamera je teška samo 180 grama, ima aluminijsko kućište, a sočiva su zaštićena staklom otpornim na ogrebotine. Interna memorija iznosi 32 GB, a posjeduje i ugrađen mikrofon. Baterija omogućava snimanje u trajanju od 30 minuta.

Luna ima i magnetni konektor koji omogućava njeno fiksiranje na različite metalne podloge. Moguće ju je postaviti na monopod i druge uređaje zahvaljujući dodacima koji koštaju dodatnih 99 dolara.

Kamera Luna košta 249 dolara, a ukoliko kampanja bude uspješna, prve isporuke se očekuju u oktobru 2016. godine.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...