Cijena 370 dolara
14

Louis Vuitton proizveo tracker za prtljag

Klix.ba
Kompanija Louis Vuitton je ušla na tehnološko tržište prošle godine predstavljanjem smartwatcha, a sada je pripremila tracker za prtljag.

Prošle godine je Louis Vuitton predstavio smartwatch Tambour Horizon koji je koštao 2.450 dolara, a sada je ponudio tracker za prtljag nazvan Louis Vuitton Echo koji prodaje za 370 dolara. Uređaj omogućava praćenje prtljaga putem LV Pass aplikacije, koja je dostupna za uređaje s operativnim sistemima Android i iOS. Dolazi sa trogodišnjom pretplatom na Sigfox, koji omogućava praćenje prtljaga na mnogim aerodromima svijeta.

Kada sletite, aplikacija vas obavještava o poziciji prtljaga, kao i o tome da li je otvaran tokom putovanja. LV Echo je kompatibilan sa luksuznom linijom torbi Horizon te posjeduje senzor za svjetlo koji otkriva kada je torba otvorena. Uređaj posjeduje i automatski avionski mod tako da ne šalje podatke tokom leta.

Na trackeru se nalazi LV logo, senzor za svjetlo, indikator baterije, dugme za paljenje i gašenje te Micro USB port za punjenje. Baterija s jednim punjenjem traje do šest mjeseci. Kompanija je navela da Sigfox planira uvezati još više aerodroma.

Oni koji izdvoje 4.300 dolara za LV torbu definitivno mogu priuštiti i tracker od 370 dolara.