Moda i tehnologija
11

Louis Vuitton predstavio svoj prvi pametni sat: Luksuz za svjetske putnike

Klix.ba
Modni brend Louis Vuitton predstavio je svoj novi proizvod - pametni sat Tambour Horizon.

Uređaj radi na Googleovom operativnom sistemu Android, a dostupan je u tri različita stila Graphite, Monogram i Black koji se razlikuju jedino po svojoj boji.

Satovi su dizajnirani u Francuskoj, a sastavljaju se u Švicarskoj. Imaju 4 GB interne memorije, a na kružnom zaslonu se mogu izabrati opcije poput primanja notifikacija, praćenja vremenske prognoze, čitanja elektronske pošte i praćenja pređenih koraka.

U ponudi je čak 60 kaiševa koji se mogu mijenjati na satu i to 30 muških i 30 ženskih, a tu je i niz digitalnih satova koji se mogu downloadovati. Sat je fokusiran na svjetske putnike jer na prstenu prikazuje i vrijeme u drugoj vremenskoj zoni. Ima mogućnost Wi-Fija i Bluetooth povezivost. AMOLED ekran ima rezoluciju 390x390 piksela, a baterija može potrajati i do 22 sata.

"Ne znamo gdje će nas industrija povezivanja odvesti, ali znamo da će to biti dalek put. Možete sjediti na marginama i posmatrati šta se dešava ili se možete uključiti i biti sudionik", rekao je predsjednik modne kuće Michael Burke.

Nekoliko drugih luksuznih brendova poput Bulgarija i Montblanca, predstavili su svoje pametne satove, ali u tom svijetu dominaciju još uvijek drži Apple.

Početna cijena ovih pametnih satova, koji će se prodavati u Louis Vuitton prodavnicama, je 2.200 eura.