{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lista 100 stranica rasadnika opakih virusa

S
21.8.2009. u 23:26
0
7
Lista 100 stranica rasadnika opakih virusa
0
Lista 100 stranica rasadnika opakih virusa
Kompanija za proizvodnju antivirusnih programa Norton Symantec objavila je listu 100 web stranica zaraženih opasnim internet virusima. Svaka stranica koja je našla na listi u prosjeku sadrži oko 18.000 virusa koji vrebaju korisnike kompjutera.
Norton Symantec je inače jedna od vodećih kompanija u oblasti zaštite informacija i računarskih mreža, a listu najopasnijih internet stranica su sačinili koristeći globalnu bazu podataka na Norton Safe Webu.

Otvaranjem bilo kojeg sajta sa liste "Top 100 najzaraženih", vaš kompjuter je izložen riziku da 'pokupi' virus, a uz to vaši lični podaci odlaze u ruke cyber kriminalaca.

Glasnogovorica Symanteca Natalie Connor kazala je da skoro 40 posto stranica ima više od 20.000 virusa, dok oko 75 posto sajtova distribuira 'malware', štetni softver koji može oštetiti kompjuter ili kompromitirati sistem bez prethodnog odobrenja od vlasnika.

"Većina stranica koje smo označili kao opasne su pornografske, dok druge stranice su sadrže podatke o klizanju, lovu, kuhanju, pravnoj pomoći", istakla je Conner.

Ako samo jedan posto internet korisnika upadne u zamku i otkrije svoje podatke sa kreditne kartice, njihovi gubici mogu biti milionski.

"Zaista ne želimo plaštiti korisnike, ali ih želimo upozoriti i educirati kako bi se znali zaštiti. Cyber kriminal postaje sve sofisticiraniji. Oni to više ne rade zbog slave ili da bi izašli u medijima, oni na tome zarađuju velike prae", kazala je ona.

Norton je objavio listu najzaraženijih stranica:

17ebook.com
aladel.net
bpwhamburgorchardpark.org
clicnews.com
dfwdiesel.net
divineenterprises.net
fantasticfilms.ru
gardensrestaurantandcatering.com
ginedis.com
gncr.org
hdvideoforums.org
hihanin.com
kingfamilyphotoalbum.com
likaraoke.com
mactep.org
magic4you.nu
marbling.pe.kr
nacjalneg.info
pronline.ru
purplehoodie.com
qsng.cn
seksburada.net
sportsmansclub.net
stock888.cn
tathli.com
teamclouds.com
texaswhitetailfever.com
wadefamilytree.org
xnescat.info
yt118.com

Ako želite vidjeti ostatak liste, morate se priključiti na Norton SafeWeb Community.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: