Potvrđene glasine
2

LG zvanično najavio novi smartphone V30 s AI kamerom za MWC

Klix.ba
Kompanija LG je zvanično saopćila da će na Mobile World Congressu u Barceloni ovog mjeseca predstaviti novu verziju smartphonea V30 koji će imati kameru s AI tehnologijom (vještačka inteligencija).

Ono što je ranije najavljivano u medijima dobilo je zvaničnu potvrdu. LG će na MWC-u predstaviti verziju smartphonea V30 za 2018. godinu, koja će biti fokusirana na prepoznavanje slika. LG ovu tehnologiju naziva Vision AI, koja uključuje automatsku analizu slike za preporuke načina fotografisanja, kao i mogućnost prepoznavanja objekata te preporuke za kupovinu. AI tehnologija će omogućiti pravljenje kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg svjetla.

Zasad LG ne pokušava razviti vlastitog glasovnog asistenta, nego se oslanja na Google Assistant te razvija neke komande koje su specijalno namijenjene LG-jevim smartphoneima. Već postoje 23, a do kraja godine će ih biti 32.

Novi LG-jevi TV uređaji podržavaju Google Assistant i Alexu, a kompanija proizvodi frižidere s ekranima osjetljivim na dodir te s webOS-om i asistentom Alexa. Također razvija zvučnike koji su kompatibilni s oba poznata asistenta.

MWC se održava u Barceloni od 26. februara do 1. marta.

Vezani članci