Idealan za izlete
14

LG prodaje "TV u koferu", košta 1.000 dolara

D. B.
Kompanija LG u svojoj ponudi ima novi TV koji je lako prenosiv.

Riječ je prilično neobičnom i zanimljivom uređaju pod nazivom StanbyME, koji predstavlja 27-inčni LCD TV rezolucije 1.080p, koji je "spakovan" u veliki kofer zajedno s ugrađenom baterijom te 20W zvučnicima.

Ideja je da TV bude lako prenosivo zabavno rješenje kada ste na pikniku, porodičnom odmoru ili se jednostavno odmarate u svom dvorištu. Mogućnosti su prilično velike, no treba uzeti u obzir činjenicu da baterija TV uređaja traje tri sata.

Ekran se može podešavati na različite načine, naginjati, rotirati i okretati, a čak se može postaviti i u položaj stola jer posjeduje neke igre optimizirane za uređaje s ekranim osjetljivim na dodir. TV koristi LG-jev webOS softver, tako da nudi i različite streaming aplikacije. Kontroliše se putem ekrana osjetljivog na dodir ili pomoću daljinskog upravljača, a omogućene su i glasovne komande.

StanbyME Go podržava i AirPlay te screen mirroring, a kompatibilan je s uređajima koji koriste operativne sisteme Android i iOS. Također, 27-inčni prijenosni TV podržava Bluetooth i Wi-Fi povezivanje, kao i Dolby Vision te virtualiziranu Dolby Atmos tehnologiju.

Podatak o maksimalnoj svjetlini nije naveden, ali TV posjeduje poseban mod za korištenje na otvorenom, koji sliku čini vidljivom uprkos sunčevoj svjetlosti. Pored toga, dolazi s osam ambijentalnih tema uključujući vatru u kaminu i zvuk valova na plaži.

Vezani članci