Tehnologija
0

LG predstavlja E90 – nenadmašno tanak LED monitor

Sarajevo-x.com
LG Electronics (LG) predstavio je novi LG E90 monitor, koji je sa svojih 7,2 mm do sada najtanji LED monitor na svijetu.

Imajući u vidu sve veći broj korisnika koji desktop računare koriste za gledanje filmova i videomaterijala, kvalitet monitora postaje značajniji nego ikad. LG E90 je najbolje rješenje za gledanje akcionih filmova ili sportskih događaja zbog vremena odziva od samo dvije milisekunde, pri čemu slika ostaje potpuno čista i jasna čak i tokom brzih akcionih scena. Uz softver Image Booster kompanije LG, čak i nejasni sadržaji sa web-sajtova kao što je YouTube na ekranu modela LG E90 izgledaju mnogo bolje.

"E90 je rezultat napredne tehnologije i vrhunskog dizajna spojenih u savršen sklad", rekao je Si-hwan Park, zamjenik direktora divizije za monitore kompanije LG. "Zahvaljujući revolucionarnim performansama u pogledu kvaliteta slike i dizajna monitora, LG E90 je najbolji predstavnik LG Super LED linije monitora koja postavlja nove standarde u pogledu mogućnosti i dizajna."

U sklаdu sа svojim ultra tankim dizajnom, nаpаjаnje kod LG E90 i priključak za povezivanje smješteni su nа postolju monitora, što predstavlja inovаciju pod nаzivom EZ-cabling. Osim smanjenog postolja, male težine i dimenzija, LG E90 omogućuje i značajnu uštedu energije od čаk 40 posto u odnosu na konvencionalne LCD monitore sa pozadinskim CCFL osvjetljenjem. I upotreba opаsnih mаterijа, kаo što su hаlogen i živa u proizvodnji ovih monitora je također značajno smanjena.

Najnoviji model LG monitora bit će izložen na dodjeli CES Innovation nagrada.