Jedan od dva nova modela
21

LG predstavio pokretni TV na baterije

D. B.
CES 2022 je sve bliže, ali je kompanija prije toga predstavila jedan zanimljiv uređaj.

Riječ je 27-inčnom TV uređaju LG StandbyME, koji može raditi bez povezivanja s utičnicom zahvaljujući svojoj bateriji. Postavljen je na pokretni stalak, tako da je mobilan pa ga korisnik može lako i brzo pomijerati. Pomenuti stalak omogućava prilagođavanje visine TV-a, naginjanje, rotiranje i slično.

StandbyME može raditi uz pomoć baterije do tri sata, nakon čega će biti potrebno ponovo napuniti bateriju. To znači da će biti moguće pregledati film bez problema.

LG ne proizvodi 27-inčne OLED planele, tako da je riječ o LCD ekranu. Informacija o rezoluciji i drugim specifikacijama poput HDR-a zasad nema.

TV posjeduje ekran osjetljiv na dodir, kao i streaming aplikacije kao što su Netflix, Amazon Prime Video i YouTube. Također podržava NFC za povezivanje sa smartphoneom, kao i USB prot te najmanje jedan HDMI port. stražnji dio ima završnu obradu od tkanine.

LG je najavio i Objet, 65-inčni OLED TV koji je dizajniran tako da se naslanja na zid umjesto da se postavlja na stalak ili na zid. Pokrov od tkanine se može podignuti ili spustiti na daljinski upravljač.

Ovaj TV nudi različite modove uključujući Full View, puni pogled, Line View koji prikazuje različite widgete poput informacija o vremenu i muzici kada je dio ekrana prekriven tkaninom.

Objet koristi OLED Evo panel, koji je debitovao u G1 Seriji, a koji nudi veću svjetlinu u odnosu na LG-jeve starije OLED ekrane. Što se tiče zvuka, tu je integrisano ozvučenje od 80W.

LG još uvijek nije objavio cijene i datum prodaje, ali se ove informacije očekuju narednog mjeseca.

Vezani članci