Košta 1.700 dolara
18

LG predstavio laptop SuperSlim Gram, tanji je od MacBook Aira

D. B.
LG je zvanično predstavio SuperSlim, svoj novi laptop iz porodice Gram za koji tvrdi da je "najtanji LG Gram ikada".

Laptop ima debljinu od 0,43 inča i težak je 0,9 kg, što ga definitivno svrstava u kategoriju ultra prijenosnih laptopa. Poređeja radi, debljina MacBooka Air iznosi 0,44 inčna, a težina 1,22 kg.

LG je prvobitno najavio dolazak laptopa tokom ovogodišnjeg CES-a kada ga je nazivao Ultraslim, međutim, od tada se nije mnogo promijenilo osim imena. SuperSlim nudi pristojne specifikacije, pokreće ga Intel Evo 13th Gen procesor te ima Intel Iris Xe GPU jedinicu. Koristi 15,6-inčni OLED ekran koji nema odsjaj, a pokriva 100 posto DCI-P33 raspona boja te ima VESA DisplayHDR True Black certifikat. Špekuliše se i da će Apple uskoro predstaviti svoj ultra prijenosni laptop od 15 inča.

SuperSlim je prošao sedam testova kako bi se osigurala izdržljivost vojne klase, a to je u svakom slučaju dobra stvar jer su prethodni Gram modeli imali probleme koji se odnose na fleksibilnost i kvalitet izrade. Ostale istaknute karakteristike uključuju kompaktniji adapter za napajanje, full HD kameru s integrisanim mikrofonima i tri USB-C porta od kojih dva podržavaju Thunderbolt 4 povezivanje.

Laptop je dostupan u dvije konfiguracije, jedna ima 16 GB RAM-a i 512 GB SSD memorije te košta 1.700 dolara, dok je za model koji posjeduje 32 GB RAM-a i 2 TB SSD memorije potrebno izdvojiti 2.000 dolara. Kao bonus, LG daje besplatno Gram +view prenosivi monitor uz svaku kupovinu do 13. maja.