|

LG predstavio 3D televizor nove generacije

LG predstavio 3D televizor nove generacije
0
S
Sarajevo-x.com
16.2.2011. u 20:10
4
komentara
0

dijeljenja
LG predstavio 3D televizor nove generacije
Zvaničnici kompanije LG Electronics vjeruju da su u prednosti u odnosu na ostale proizvođače kada se govori o globalnoj borbi na tržištu 3D televizora.
Južnokorejska kompanija LG Electronics je predstavila svoj Cinema 3D TV koji je nazvan televizorom "nove generacije". Prodaja širom svijeta će početi sljedećeg mjeseca. LG i drugi proizvođači, uključujući Samsung i Sony, predstavljaju jaku konkurenciju na tržištu, iako je prošlogodišnja prodaja njihovih televizora potpuno razočarala.

Potreba za glomaznim i skupim naočalama se pokazala kao nedostatak 3D tehnologije. Među ostalim negativnim osobinama su nedostatak sadržaja i žalbe korisnika zbog naprezanja očiju, glavobolja i mučnine. Uprkos tome, proizvođači ubrzano poboljšavaju iskustvo gledanja 3D televizora, te proizvode jeftinije i lakše verzije 3D naočala.

Predsjednik i direktor kompanije LG, Havis Kwon, rekao je da mnogi proizvođači proizvode 3D televizore i tzv. pametne televizore, te da to predstavlja tešku borbu na tržištu u razvoju.

"Osim konkurencije između korejskih proizvođača, na ovom području postoji konkurencija i sa japanskim proizvođačima. Očekuje nas iscrpljujuća borba s njima", rekao je Kwon.

Kompanija LG Electronics je drugi najveći proizvođač na svijetu koji proizvodi flat screen televizore. Na prvom je mjestu kompanija Samsung.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...