Tehnologija
13

LG osvojio nekoliko nagrada za inovativnost na sajmu CES 2020

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Asocijacija za potrošačku tehnologiju (CTA) prepoznala je LG kao kompaniju zaslužnu za revolucionarne inovacije u tehnologiji i dizajnu. Shodno tome, na predstojećem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), kompaniji će biti uručeno nekoliko nagrada za inovativnost.

Među ovim nagradama posebno se ističe ona "Najbolje od inovacija" (Best of Innovation) za LG OLED TV tehnologiju, a već osmu godinu u nizu, flagship smart telefoni, LG OLED televizori i kućni aparati osvajaju nagrade na CES-u, što je zvanično priznanje industrije za najinovativnije proizvode.

CES Best of Innovation: LG OLED TV tehnologija još jednom je osvojila ovu prestižnu nagradu u video display kategoriji, čak treći put u posljednjih pet godina. LG, najprodavaniji svjetski OLED TV brend, kreirao je premium OLED TV kategoriju koja korisnicima omogućava perfektnu crnu, nevjerovatne boje i nenadmašne karakteristike.

LG Home Entertainment: Među najznačajnijim proizvodima koji su nagrađeni je jedan od prvih NEXTGEN televizora u industriji koji će biti predstavljen na CES 2020. U pitanju je LG OLED TV s inkorporiranim ATSC 3.0 standardom sljedeće generacije. Više detalja o nagrađenim LG proizvodima iz segmenta kućne zabave, uključujući 8K i 4K Ultra HD televizore, audio proizvode, računare i još mnogo toga, bit će predstavljeni na CES 2020 u januaru.

LG Home Appliances: CES 2020 nagrade "Najbolje od inovacija" bit će dodijeljene velikom broju LG kućnih aparata koje predvodi LG InstaView Door-in-Door frižider s Craft Ice karakteristikom, prvom te vrste u industriji. Dodatne nagrade osvojili su LG Styler sistem za njegu odjeće, LG PuriCare Mini prijenosni prečišćivač vazduha, kao i inovativni proizvodi za pranje veša.

LG Mobile Phones: Priznanje "Najbolje od inovacija" ponijet će i LG smart telefoni – u prvom redu revolucionarni LG G8XThinQ Dual Screen, koji pruža veću kontrolu ekrana s dva identična OLED displayja koji, jednostavno, rade bolje od jednog. Prestižnu nagradu također dobijaju LG V50ThinQ 5G, smart telefon dizajniran za povezivanje, streaming, pretraživanje, igranje, dijeljenje i korisničko iskustvo bez ograničenja, te LG G8ThinQ sa svojim prefinjenim minimalističkim dizajnom, inovativnim audio doživljajem, novim hardverom i softverom za kameru, biometrijskim sigurnosnim karakteristikama i najsavremenijom kontrolom bez dodira.

Nagrada "Najbolje od inovacija" Međunarodne izložbe potrošačke elektronike naglašava napredak proizvoda s aspekta tehnološkog dizajna i inženjerstva. Nagrade u 28 kategorija se biraju godišnje od strane panelista među kojima su cijenjeni industrijski dizajneri, inženjeri i novinari koju odluku donose na osnovu nekoliko kriterija – korisničko iskustvo, estetika, inovativan dizajn, kvalitet i doprinos kvalitetu života.

Kompletna lista proizvoda kompanije LG koji su osvojili nagrade na CES 2020 bit će predstavljena na konferenciji za medije na CES sajmu 6. januara 2020. godine u Las Vegasu. Posjetioci sajma bit će u prilici da vide najinovativnije tehnologije u raznim oblastima, kao što su 5G, vještačka inteligencija, proširena i virtuelna stvarnost, pametni domovi, pametni gradovi, vozila, digitalno zdravlje i još mnogo toga.

LG
Vezani članci