Kreiralo ga 100 tehničara Microsofta
0

LG mobitel sa Windowsom 7 odsad i u BH Telecomu

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Microsoft BiH, LG Stanić i BH Telecom danas su u Sarajevu predstavili smartphone LG Optimus 7, prvi mobilni uređaj s operativnim sistemom Windows Phone 7 u BiH.

Ovaj telefon od 16 GB interne memorije rezultat je partnerstva i saradnje LG-a i Microsofta i svojim karakterisitkama uvodi korisnike u novo razdoblje tzv. pametnih telefona, a od danas je dostupan i u ponudi BH Telecoma i to u svim tarifnim modelima, kao i u sklopu paketa "Moja TV".

Predstavnik regionalnog ureda LG Electronicsa iz Budimpešte Endre Vaitzner kazao je da je više od 100 Microsoft tehničara bilo posvećeno kreiranju operativnog sistema za LG Optimus 7.

Direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić istaknula da je riječ o telefonu koji je dizajniran tako da bi objedinio sve ono do čega je korisnicima najviše stalo.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu Hamdo Katica kazao je da je ova kompanija, nakon reorganizacije u upravljačkoj strukturi u novembru 2010., krenula još bržim koracima i da užurbano prati svjetske tehnološke trendove i kretanja te da je u svoju ponudu stavila i LG Optimus 7.

BH Telecom je, uprkos ekonomskoj krizi, kako je kazala PR ove kompanije Nađa Lutvikadić, u 2010. prodao 85.000 telefona, a trenutno u ponudi ima više modela telefona od pet proizvođača.

Vezani članci