Tehnologija
13

LG G6 bi mogao biti opremljen vještačkom inteligencijom Google Assistant

Klix.ba
Pomislili biste da isključivo Google Pixel i Pixel XL uređaji imaju pristup inteligentnom Google Assistantu. To je svakako tačno, ali se čini da takva situacija neće potrajati još dugo.

Naime, LG bi u svoj ovogodišnji flagship telefon, a koji bi trebao izaći uskoro, mogao inkorporirati poznatu Googleovu vještačku inteligenciju. LG G6 bi tako postao prvi smartphone pored Pixela koji u svom sistemu korisnicima nudi interakciju sa Assistantom.

Također, postoji mogućnost da LG u svoj budući telefon ugradi Amazonovu Alexu, još jednu verziju vještačke inteligencije. S obzirom da je južnokorejska kompanija u svoje nove frižidere već instalirana Alexu, ne bi čudila odluka da je inkorporiraju i u nove telefone.

Kako piše Mashable, ugradnja Assistenta u svoj uređaj, LG će učiniti uslugu Googleu stvarajući još veću popularnost do sada malo korištenim sistemima vještačke inteligencije.

Također, odluka dolazi u vrijeme kada LG u svoja dva nova pametna sata također ugrađuje Google Assistant zahvaljujući operativnom sistemu Android Wear 2.0.

Vezani članci