Tehnologija
1

LG Electronics predstavio inovativne uređaje iz nove premium G serije

Klix.ba
LG kompanija je u Sarajevu prezentirala najnovija dostignuća iz nove premium G serije, i to najnoviji smart telefon LG G2 i tablet LG G Pad.

Ovi uređaji ujedno obuhvataju najsavremenije prenosive uređaje iz LG kompanije, a koji govore o usmjerenosti LG kompanije na potrebe potrošača, jer su upravo na osnovu istraživanja njihovih navika definirane i glavne karakteristike ovih modela, poput dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva.

LG G2 uvijek ide naprijed kada je dizajn smart telefona u pitanju i to kroz postavljanje svih tastera na zadnju stranu uređaja. Ovo rješenje čini model G2 prvim smart telefonom koji ne posjeduje tastere na bočnim stranama. LG Electronics je na ovom modelu predstavio i novi Full HD ekran dijagonale 5,2 inča, koji predstavlja najveći ekran za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine od 2,7 inča.

Pored toga, Dual Routing tehnologija smanjuje okvir telefona na nevjerovatnih 2,65 milimetra. Uz već dokazanu IPS tehnologiju, LG G2 nudi i superiornu grafiku, precizne boje i jasan prikaz slike bez ikakve distorzije.

Smart telefon, LG G2 koristi i grafički RAM (Graphic RAM - GRAM) za još veću energetsku efikasnost.

GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 posto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 posto. Pored ove tehnologije, LG G2 posjeduje i bateriju od čak 3,000mAh, što garantira veliku izdržljivost prilikom aktivnog korištenja.

LG G2 dolazi sa optičkim stabilizatorom slike (OIS tehnologija) za sprječavanje zamućenja prilikom fotografiranja, što omogućuje jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljene u pokretu ili pri lošim uvjetima vidljivosti. Većina sadašnjih smart telefona koji koriste OIS tehnologiju posjeduju kamere u opsegu od 4 do 8 megapiksela, dok je LG G2 jedinstven po tome što nudi kameru rezolucije od čak 13 megapiksela. LG G2 je prvi smart telefon na tržištu koji omogućava 24 bit/192kHz Hi - Fi reprodukciju, to predstavlja studijski kvalitet zvuka.

Učesnici druženja dobili su priliku da testiraju i najnovijeg člana G serije premium prenosivih uređaja, LG G Pad tablet računar. Ovaj tablet računar kao prvi model iz kategorije 8-inčnih tablet računara koji koriste Full HD ekran, omogućava savršeno korisničko iskustvo, uz velike mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima.

"Istraživanja pokazuju da su najčešće korištene funkcije na telefonu one najosnovnije, poput pozivanja, slanja SMS poruka ili odlaska na društvene mreže. Upravo smo danas predstavili nove uređaje koji će našim korisnicima omogućiti jednostavniju i zabavniju svakodnevnu upotrebu uređaja LG kompanije.

Vjerujemo da će naši novi proizvodi sa nizom praktičnih funkcija biti veoma cijenjeni od strane naših korisnika širom svijeta", kazao je u ime LG Electronics-a, key account manager mobile communication Krešo Kosić.

LG G Pad 8.3 ispunjava zahtjevne uvjete kada je u pitanju spajanje novih tehnologija i povezivanje različitih uređaja. Zahvaljujući jedinstvenoj QPair aplikaciji, svaki poziv i poruka primljenja na smart telefonu bit će prikazani na G Pad tabletu u savršeno kompatibilnom obliku. Na taj način, korisnici mogu slati jednostavne odgovore koristeći upravo LG G Pad. QPair aplikacija također omogućava G Pad tabletu lako povezivanje na različite uređaje drugih proizvođača (preporučuje se Jelly Bean OS).

Zahvaljujući Full HD displeju od 8,3 inča, korisničko iskustvo na LG G Pad tabletu je optimizirano za veliki ekran. Funkcija Slide Aside pruža mogućnost multitaskinga uz jednostavno uklanjanje otvorenih aplikacija klizeći tri prsta u stranu. QSlide funkcija kontrolira i do tri različite aplikacije u jednom prozoru bez ikakvih prekida, što je pogotovo zgodno na velikim ekranima. KnockON uključuje i isključuje uređaj tako što korisnik dva puta brzo dodirne ekran.

LG G2 mobilni telefon je već dostupan u prodajnim objektima BH Telecoma u čitavoj Bosni i Hercegovini, po cijeni mjesečne rate već od 12,64 KM uz sve postpaid BH Mobile pakete.

LG
Vezani članci