Tehnologija
0

Lenovo pokretač novoga motora F1

Sarajevo-x.com
Lenovo, vodeći proizvođač najsofisticiranijih računara na svijetu, najavio je sponzorstvo najvišeg ranga s timom AT&T Williams koji se natječe na prvenstvu Formula One World Championship.

Lenovo je ovo sponzorstvo najavio na otvaranju nove sezone utrka u 2007. u središnjici tima AT&T Williams blizu Oxforda u Velikoj Britaniji.

Lenovo PC tehnologiju koristiti će cijeli tim AT&T Williams, na poslovima kao što su provjera sistema za pokretanje motora u formuli, na nizu operacija za vrijeme utrke kao i na pregledu inventara, a Lenovo logotip bit će smješten na uočljivim mjestima na formulama vozača Nice Rosberga i Alexa Wurza u 2007. godini.

„Lenovo je svjetska kompjuterska kompanija usredsredjena na inovacije koje će nam zasigurno pomoći u ostvarivanju uspjeha na svim područjima našega poslovanja“, izjavio je Frank Williams, vodja tima AT&T Williams. „U Formuli 1 timovi su izuzetno ovisni o PC tehnologiji. S uspjesima Lenova u inovaciji, pouzdanosti i performansama u ThinkPad prijenosnim i Lenovo stolnim računarima, sigurni smo da naš tim ide u korak s najboljima“, dodao je Alex Burns, generalni direktor Williamsa.

Formula 1, kao platforma, ovisna je o velikom broju podataka i kompjuterskoj tehnologiji te je usredsredjena na ulaganje u inovacije i razvoj i vrlo ovisna o informacijskoj tehnologiji. Efikasno usvajanje kompjuterske tehnologije te njena distribucija važan je dio strategije Williams F1, a takve odluke odlučuju o uspjehu tima na stazi. AT&T Williamsu potrebna je potpora pouzdanih, snažnih računara Lenovo visokih performansi.

„Lenovo proizvodi najsofisticiranije računare na svijetu i veselimo se saradnji s timom inženjera AT&T Williams u ovako konkurentnom okruženju kao što je Formula 1“, izjavio je Deepak Advani, potpredsjednik i direktor marketinga za Lenovo. „F1 osigurava uzbudljivu platformu za izgradnju svijesti o Lenovu na ključnim svjetskim tržištima kao i prikaz naših proizvoda i njihove pouzdanosti. Ovo je sport gdje napredna tehnologija igra ključnu ulogu. Čast nam je pridružiti se AT&T Williamsu, te smo izuzetno motivirani sarađivati s njihovim timom, partnerima kao i biti dio sporta kako bismo izgradili poslovanje Lenova i Formule 1“.

Tim AT&T Williams koristit će Lenovo PC tehnologiju u svakom dijelu svog poslovanja, a Lenovo prijenosni računar bit će sastavni dio pokretanja formule prije svake utrke, treninga i testiranja. Lenovo računari pomagati će inženjerima u istraživanjima, testovima, razvoju i proizvodnji automobila F1. Također, pomagat će vozačima u njihovim analizama kao i menadžerima u marketingu, logistici, planovima za putovanja i utrku, kao i umrežavanje, inventar, odnos s klijentima, sponzorima i dobavljačima, ljudskim potencijalima, financijama i strategiji.