Tokom karantina
24

Leica i Olympus nude besplatne kurseve i razgovore za fotografe

D. B.
Proizvođači fotoaparata Leica i Olympus nude besplatne kurseve i razgovore za fotografe tokom pandemije koronavirusa.

Mnoge kompanije su ponudile svoje resurse onima koji su trenutno u karantinu, Nikon je prošle godine predstavio cijeli kurikulum online časova fotografije koji su besplatni do kraja aprila.

Olympus je pokrenuo svoj kurs pod nazivom "Home With Olympus Sessions" kako bi povezao ljude sa svojim tehničkim ekspertima. Fotografi se mogu prijaviti za grupne ili individualne sesije te postavljati različita pitanja kako bi dobili odgovor na njih i tako naučili više o Olympusovim fotoaparatima. Grupne sesije su ograničene na šest ljudi i fokusirane na određene modele fotoaparata te tipove fotografija. Broj prijava je ograničen.

Leica također priprema seriju besplatnih online diskusija koje vode renomirani fotografi, muzičari, glumci i drugi kreativci. Razgovori će početi 12. aprila i trajat će nekoliko sedmica, a fotografi Jennifer McClure i Juan Cristobal Cobo će govoriti o svojim aktivnostima dok su u karantinu, dok će Maggie Steber pričati o svom nagrađenom projektu "Secret Garden of Lily LaPalma.