Poznat svim gamerima
58

Legendarni Charles Martinet više neće posuđivati glas Super Mariju

D. B.
Glumac Charles Martinet, koji je poznat po tome što je posuđivao glas Nintendovom poznatom liku Super Mariju, taj posao više neće obavljati, potvrđeno je iz ove kompanije.

Martinet je posuđivao glas italijanskom vodoinstalateru u popularnoj igri od 1996. godine počevši sa Super Mariom 64, međutim on to nije radio za potrebe ovogodišnjeg filma, nego je ta uloga pripala Chrisu Prattu.

Nintendo je vijest o Martinetovom odlasku saopćio putem društvene mreže X, gdje je navedeno da je bila "čast" sarađivati sa 67-godišnjim glumcem.

Martinet će nastaviti raditi za Nintendo kao "ambasador Marija" te je zadovoljan svojom novom ulogom.

Najnovija igra pod nazivom "Super Mario Bros. Wonder" najavljena je ranije ove godine, a trailer je bio nagovještaj fanovima da je Martinet zamijenjen.

Iz Nintenda su sada potvrdili da napušta ulogu lika u igrama, no da nastavlja putovati svijetom i "dijeliti radost Marija sa svima".

Ova godina je izuzetno uspješna za Mario seriju, a film je zaradio više od milijardu dolara od prodaje kino ulaznica. Kasnije ove godine će za konzolu Nintendo Switch biti dostupne igre "Super Mario Bros. Wonder" i remake igre "Super Mario RPG".

Vezani članci