Pridružuje se ekipi
31

Legendarna Lara Croft stiže u igru "Call of Duty"

D. B.
Franšiza "Call of Duty" postaje bogatija za još jedan novi lik koji igrači mogu izabrati, a to je zvijezda igre "Tomb Raider" Lara Croft.

Lara će se pojaviti u igrama "Call of Duty: Warzone" i "Call of Duty: Modern Warfare II" te će se tako pridružiti drugim likovima koji ipak potiču iz stvarnog svijeta, kao što su Nicki Minaj, Snoop Dogg, Kevin Durant, likovi iz Prime Video showa "The Boys" i drugi.

Izdavač Activision nije otkrio detalje o tome kako će igrači moći dobiti Laru, no vjerovatno je riječ o kupovini neke vrste bundlea za pristup novom liku. Primjera radi, Minaj je bila dostupna u sklopu sezonskog battle packa koji je koštao 10 dolara. Također, očekuju se i itemi, skinovi i oružja u prodaji koji su povezani s Larom Croft, no njeni poznati pištolji bi trebali biti dio prve kupovine.

Također, izdavač nije precizirao ni kada će Lara biti dostupna za odabir u igri, a poznato je da stiže update za sezonu 4, tako da bi to mogla biti dobra prilika za uvođenje ovog novog lika.

Recimo i da igra "Call of Duty: Modern Warfare III" stiže na konzole u novembru, a posljednja igra o Lari Croft bila je "Shadow of the Tomb Raider" iz 2018. godine. Developer Crystal Dynamics je u decembru najavio dolazak nove igre, koja će predstavljati "single-player avnaturu vođenu pričom". Razvija se na Unreal Engineu 5, a Amazon priprema i Tomb Raider TV seriju.

Vezani članci