|

Larry Page postao novi izvršni direktor Googlea

Larry Page postao novi izvršni direktor Googlea
0
S
Sarajevo-x.com
21.1.2011. u 08:29
3
komentara
0

dijeljenja
Larry Page postao novi izvršni direktor Googlea Eric Schmidt i Larry Page
Ova sedmica je bila loša za direktore vodećih kompanija u Silikonskoj dolini. Samo tri sedmice nakon što je izvršni direktor Applea Steve Jobs otišao na bolovanje stigla je vijest o promjeni na vrhu Googlea. Izvršni direktor Eric Schmidt objavio je da svoj posao predaje u ruke suosnivača Larryja Pagea.
Schmidt je obrazložio kako više nema potrebe da on, Page i treći suosnivač kompanije Sergei Brin vode kompaniju kao trio.

"Nas trojica smo dugo vremena razgovarali o tome kako najbolje pojednostaviti našu menadžersku strukturu i ubrzati proces donošenja odluka. Tokom odmora smo odlučili da je sada pravi trenutak za promjene upravljačke strukture", rekao je Schmidt.

Page će u novu fotelju sjesti 4. aprila, dok će Schmidt postati izvršni predsjednik kompanije zadužen za odnose Googlea sa drugim kompanijama. Brin će svoje vrijeme i energiju posvetiti strateškim projektima, odnosno radu na novim proizvodima.

Prema pisanju svjetskih medija, nemoguće je predvidjeti kako će se iznenadna promjena na čelu kompanije odraziti na Googleove usluge i proizvode. Jedno je sigurno, Pageu će biti vrlo teško ponoviti Schmidtove "retoričke performanse".
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...