{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Laptop od milion dolara: Luksuz ili ludost

19.10.2014. u 18:03
100
59
Laptop od milion dolara: Luksuz ili ludost
100
Laptop od milion dolara: Luksuz ili ludost
Laptopi bi zapravo trebali biti uređaji koji vam mogu biti od koristi u svakodnevnom životu i poslu, dovoljno čvrsti da ih možete nositi na putovanja, premiještati iz prostorije u prostoriju, nositi u javnom prijevozu... Međutim, malo je vjerovatno da ćete skoro bilo šta od toga moći uraditi sa ovim laptopom, čak i da imate novaca da ga kupite.
Luvaglio je najskuplji laptop na svijetu, izrađuje se po narudžbi i košta milion dolara. Razlog zbog čega je tako skup leži u tome što je u potpunosti prekriven platinom i dijamantima sa vanjskih strana, kao i sa unutrašnje. Čak je tipka na kojoj se pali dijamant posebne, rijetke boje.

Sve što se tiče softverskih pojedinosti je također individualna stvar, odnosno stvar izbora naručioca. Kupci sami mogu birati kakav laptop žele i zanovijetati do najsitnijih detalja, jer ipak ga plaćaju milion dolara.

Laptop je u potpunosti ručni rad, a standardna verzija ima 17-inčni LED zaslon sa zaštitom od refleksije i ugrađenim uređajem za čisćenje. Ima i 128-gigabajtni SSD pogon umjesto tvrdog diska. Međutim, ovaj laptop proizvodi kompanija sa sjedištem u Londonu koja nema prošlost i iskustvo u proizvodnji kompjutera i sličnih tehnoloških proizvoda.

Na svojoj web stranici kompanija nudi vrlo malo podataka o laptupu, osim što obilato reklamira njegov izgled. Kažu da je to zbog toga što su njegove karakteristike individualne i zavise od svakog kupca. Zbog toga ga ne možete pronaći ni u slobodnoj prodaji, odnosno na policama prodavnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: