|

Lansiranje iPhonea 12 će možda kasniti mjesecima

Lansiranje iPhonea 12 će možda kasniti mjesecima
107
S.H.P.
26.3.2020. u 19:20
20
komentara
107

dijeljenja
Lansiranje iPhonea 12 će možda kasniti mjesecima Ilustracija: Shutterstock
Apple se priprema za lansiranje svog iPhonea 12, no ono će se desiti mnogo kasnije nego što se predviđalo. Epidemija koronavirusa je zaustavila Appleov opskrbni lanac, ali i pored toga Apple razmatra odgodu i zbog drugih razloga.
Mnogi zaposlenici Applea trenutno rade od kuće što također ometa Appleove planove. Nikkeijevi izvori kažu da Apple razmišlja da pomjeri lansiranje iPhone 12 nakon izolacije, a konačna odluka bi trebala doći do maja mjeseca.

Rasprave su u ranoj fazi, kažu izvori, i moguće je da će se telefon pojaviti na jesen, ali moguće je da će se telefon u prodaji pojaviti tek sljedeće godine.

Apple obično plasira svoje iPhone u septembru, što im donosi veliku zaradu zbog praznika. Zbog toga se vjeruje da kompanija neće odugovlačiti sa lansiranjem novog iPhonea. To bi naudilo Appleovoj zaradi i njegovom nabavnom lancu.

Za sada Apple nije komentirao ove navode. Treba napomenuti da je Apple nedavno predstavio niz novih proizvoda, uključujući nove iPad Pro i MacBook Air, bez ikakvog događaja.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...