Brišu se računi?
90

Kylie Jenner izgubila 2,5 miliona pratitelja zbog greške na Instagramu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Brojne slavne ličnosti već dva dana gube pratitelje na Instagramu zbog greške na mreži koja još nije identificirana. Tako je Kylie Jenner ostala bez 2,5 miliona pratitelja.

Po milion pratitelja izgubile su i Selena Gomez, Ariana Grande i Katy Perry, a Barack Obama je izgubio pola miliona pratitelja.

Ovaj problem prvi su primijetili poznati YouTuberi James Charles i Zach Clayton koji su tvitali kako gube pratitelje na Instagramu.

Iz Instagrama su jučer obavijestili korisnike kako su upoznati o nastalom problemu te kako rade na njegovom rješavanju. Međutim, prošla su 24 sata, a influenseri i slavni i dalje gube pratitelje.

"Razumijemo kako je nastala situacija frustrirajuća. Naš tim naporno radi kako bi vratio stvari u normalno stanje", kazali su iz Instagrama.

Više detalja o uzrocima problema nije poznato, a pojedine biznis kompanije nagovještavaju kako Instagram poduzima akcije na uklanjanju miliona neautentičnih korisnika, što prouzrokuje gubljenje pratitelja.

Krajem januara iz Instagrama su najavili kako će od prvog marta brisati sve neaktivne račune, što uključuje one koji nemaju nikakve postove, lajkove ili komentare. Pretpostavlja se da je mreža već ranije počela brisanje računa, što je prouzrokovalo gubitak pratitelja.