"Kupite svog 'dvojnika'"

S
Sarajevo-x.com
15.12.2009. u 23:45
0
6
"Kupite svog 'dvojnika'"
0
"Kupite svog 'dvojnika'"
Za samo 150 eura kupcima u Japanu se nudi mogućnost da kupe robota koji u potpunosti liči na njih. Međutim, prodaja je ograničena i firma Kokoro koja proizvode ove androide istakla je da će u prodaji biti samo dva takva robota, izrađena po želji kupca.
Androidi koji u potpunosti liče na kupca i licem i oblikom tijela, kosom, ali i grimasama moći će se uskoro naručiti u japanskim prodavnicama, ali samo dva sretnika će uspjeti dobiti svog 'blizanca'.

Androidi imaju širok spektar ljudskih sposobnosti. Mogu raditi brojne grimase, ali i pričati i to istom bojom glasa kao i naručioc jer će u robota biti 'ugrađen' snimak govora osobe koja želi svog 'duplikata'.

Nažalost, android neće moći hodati, ali će svakako biti u mogućnosti da sjedi.

Inače, prve androide razvio je naučnik sa Univerziteta u Osaki, Hiroshi Ishiguro. On je 2008. godine načinio robota koji u potpunosti liči na njega, te ima mogućnost govora, oponaša disanje, hoda, izvodi nekoliko desetina grimasa, trepće...

Također izumljen je i ženski android, odnosno 'Geminoid', a naučnik je negirao da navode da su njegovi izumi 'zastrašujući', te kazao kako je samo potrebno vremena da se ljudi naviknu na androide.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: