|

Kupci u redovima čekaju na novi iPad 4G

Kupci u redovima čekaju na novi iPad 4G
0
S
SRNA
16.3.2012. u 08:41
11
komentara
0

dijeljenja
Kupci u redovima čekaju na novi iPad 4G Kupci strpljivo čekaju na novi iPad (Foto: AFP)
Kupci širom Azije i Australije od jutros u redovima čekaju na kupovinu Appleovog novog tableta iPad 4G, a cijena akcija ove kompanije na berzi je prvi put dostigla 600 dolara.
David Tarasenko, 34-godišnji upravnik na gradilištu, bio je jedan od prvih kupaca u Sydneyju. On je izjavio da nije mogao da dočeka da kupi novi računar, pošto mu se poslije prezentacije u sjedištu Applea učinilo da je to "magičan uređaj".

Novi iPad ima jači procesor, bolji ekran i kameru od prethodnog. Uređaj nije reklamiran kao revolucionaran proizvod, poput prethodnih verzija, ali su Appleovi fanovi, ipak, požurili da ga kupe.

Analitičari smatraju da je iPad dostigao tehnološki nivo na kojem je teško postići revoluconarna unapređenja i da će kupci više voditi računa o težini uređaja, koja je nešto veća nego ranije.

Gužve u radnjama su nešto manje nego prilikom predstavljanja ostalih Appleovih uređaja, ali je novi iPad, ipak", privukao značajnu pažnju.

"Došao sam iz Rusije da kupim iPad svom trogodišnjem sinu Davidu. Svi u Rusiji žele iPad, ali moraćemo da čekamo još nekoliko mjeseci da bismo ga kupili", izjavio je Reutersovom novinaru u Tokiju prodavac novina Oleg Konovalov.

Vrijednost Applea, najskuplje kompanije na svijetu, je poslije početka prodaje novog tabletnog računara dostigla skoro 560 milijardi dolara.

Prije mjesec dana, vrijednost akcija Applea prvi put je prešla 500 dolara. Akcije su ove godine porasle za 45 posto.

Prodaja novog iPada danas kreće u 10 zemalja – uključujući SAD, Kanadu, Singapur, Francusku, Njemačku i Hong Kong, u kojima su kupci noćas čekali u redovima.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...