Tehnologija
0

Kupaći kostim koji hladi pivo

FENA
Britanski The Guardian najavljuje u ponedjeljak da je, kako se čini, prošlo vrijeme kada smo od odjeće očekivali da nam čuva pristojnost, štiti nas od lošeg vremena i ističe obline.

Ako je naime vjerovati onome što je predstavljeno na jednoj tehnološkoj izložbi u San Diegu, nastavlja Guardian, odjevni predmeti će uskoro strujom napajati MP3 plejere, prenositi skrivene poruke, osvjetljavati domove, mijenjati odjeću prema veličini osobe koja je nosi i služiti kao konzola za kompjuterske igre.

Javnosti je tako predstavljen solarni bikini sa četrdeset elastičnih solarnih ćelija koje su u stanju strujom dva sata napajati najmanji u seriji IPod MP3 plejera.

U ovom bikiniju može da se pliva ali, kažu tvorci ovog dijela ljetnje garderobe, potencijalni korisnici ipak moraju voditi računa da prije nego što se priključe, budu apsolutno suhi.

Izumitelji spomenutog bikinija, inače, trenutno rade na šorcu za kupanje obogaćenom solarnim ćelijama dovoljno jakim da vlasniku obezbijede energije za hlađenje piva, najavljuje Guardian.