Istraživanje
0

Kućanice online pola slobodnog vremena

Sarajevo-x.com
Britanke koje ne rade provode sate i sate svog slobodnog vremena sufrajući internetom, pokazala je nova studija provedena u ovoj zemlji.

Tako 47 posto kućanica pretražuje online sadržaje, što je puno više nego zaposleni, nezaposleni, pa čak i studenti, rezimira Telegraph u svom izdanju od utorka.

Kućanice u Velikoj Britaniji više koriste internet nego kućanice u drugih 15 zemalja, također obuhvaćenih istraživanjem.

Stanovnici ove zemlje u prosjeku provedu 28 posto svog slobodnog vremena na netu, a procenat onih između 18 i 24 godine je nešto veći, te dostiže 32 posto.

Većina ljudi logira se na internet u potrazi za informacijama, zbog plaćanja računa ili posjete novih web stranica, stoji u izvještaju studija Digital Life.

Osim toga, popularne online aktivnosti su i posjećivanje web stranica koje nude poređenja cijena određenih proizvoda, zatim one sa video clipovima, kao što je YouTube i one koje nude proizvode na prodaju, kao što je eBay.

Samo osam posto ispitanika priznalo je da posjećuju stranice za upoznavanje partnera, a sedam posto njih istaklo je da pišu blog.

Arno Hummerston, direktor kompanije TNS, koja je provela istraživanje, ističe kako surfanje internetom ne bi trebalo smatrati gubljenjem vremena.

"Provodeći vrijeme na internetu produktivno, mi zapravo stvaramo više vremena za odmor", njegov je stav.