Uskoro u prodaji
2

Kreator Androida Andy Rubin predstavio i bijelu verziju mobitela Essential Phone

Piše: Lamija Selmanović
Essential Phone
Essential Phone
Kompanija Essential će od iduće sedmice početi isporučivati bijelu verziju pametnog telefona Essential Phone kojeg je već u maju ove godine predstavila u crnoj boji.

Essential Phone je ujedno prvi proizvod kompanije koju je osnovao Andy Rubin, jedan od kreatora Googleovog operativnog sistema Android. Crni Rubinov mobitel prodaje se od 25. augusta po cijeni od 699 dolara, a cijena će ostati ista i za bijelu verziju mobitela.

Pored promjene boje, novina na bijelom Essential mobitelu je bolja kamera. Međutim, iako je Rubin proizveo vrhunski pametni telefon, teško mu je probiti se na tržište na kojem dominiraju brendovi poput Applea, Samsunga i Googlea. Ipak, kreator Androida ulaže velike nade kako bi Essential u budućnosti mogao biti značajan brend s još nekoliko svojih uređaja.

Kao i crni, i bijeli mobitel je veoma čvrst, zbog čega mu ne treba zaštitno kućište. Napravljen je od titanija, ima dvije kamere, a prednja kamera ima osam megapiksela, kao i kod drugih vodećih pametnih telefona na tržištu.

Bijeli Essential Phone će biti dostupan za kupovinu i narudžbu putem web stranice kompanije Essential te svih internet oglašivača poput Best Buya, Amazona i Sprinta.

Vezani članci