{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korisnici širom svijeta ne mogu pristupiti Skypeu

S
23.12.2010. u 08:28
0
11
Korisnici širom svijeta ne mogu pristupiti Skypeu
0
Korisnici širom svijeta ne mogu pristupiti Skypeu
Prvi veliki prekid rada u posljednje tri godine od srijede je zabilježio internetski telefonski servis Skype, jedan od najpopularnijih takvih servisa na svijetu.
Korisnici u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu prijavili su probleme, a izvršni direktor Skypea Tony Bates izvinio se svima.

"Ovakve prekide rada shvatamo veoma ozbiljno i izvinjavamo se na neugodnostima koje su korisnici doživjeli", rekao je za BBC i dodao: "Izgleda da se klijenti priključuju i isključuju, a ponekad im veza pukne usred poziva. Detaljno istražujemo uzrok ovog problema. Timovi naporno rade da to riješe."

Na Twitter profilu iz ove kompanije su objavili da su inžinjeri zaposleni na terenu i da rade non-stop kako bi stvari vratili na normalu.

Korisnici ne uspijevaju da se konektuju, a i oni kojima to pođe za rukom ne ostaju logovani, a isti problem se dešava i kod onih koji se priključuju sa PC-a i mobilnih uređaja.

Bates ne isključuje mogućnost hakerskih napada i objašnjava kako njihovi timovi sve opcije istražuju. Zasad procjenjuje da je Skype izgubio oko 10 miliona poziva, odnosno polovinu dnevnog prometa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: