Kraj slušalica?
0

Korisnici će Samsungove pametne zvučnike uskoro moći nositi oko vrata

Klix.ba
Kolekcija zvučnika S-Ray (Foto: Samsung)
Kolekcija zvučnika S-Ray (Foto: Samsung)
Samsungov C-Lab inkubator svake godine proizvodi brojne čudesne uređaje, a ove godine među prvim projektima je proizvodnja kolekcije pametnih zvučnika S-Ray, od kojih će korisnici jedan moći nositi oko vrata poput ogrlice.

S-Ray kolekcija sastoji se od tri zvučnika koji rade gotovo kao slušalice, odnosno reproduciraju muziku i druge zvukove tako da ih samo jedna osoba može čuti.

Teško je zamisliti kako je moguće ovakvo nešto, ali je svakako dobra ideja. Samsung želi kreirati ambijent u kojem će ljudi moći slušati muziku, gledati videosnimke ili filmove dok imaju mogućnost i dalje čuti sve oko sebe jer im slušalice nisu u ušima.

Međutim, mnogima i dalje nije jasno kako južnokorejski tehno gigant planira usmjeriti zvuk samo prema jednoj osobi. Tehno stručnjaci predviđaju kako će to uraditi koristeći zvučnike s tehnologijom prigušivanja i sprečavanja raspršivanja zvuka.

Pored zvučnika u obliku ogrlice, S-Ray kolekcija sastoji se od još dva manja prenosiva zvučnika. Zajedno sa S-Ray zvučnicima, Samsung uskoro proizvodi i aplikaciju za vježbe disanja pod nazivom GoBreath te pametne naočale Relumino koje bi trebale pomoći ljudima s oštećenjem vida.