Tehnologija
0

Konica Minolta predstavila dva nova digitalna fotoaparata

Klix.ba
Konica Minolta predstavila je dva nova digitalna fotoaparata Konica Minolta u ultrakompaktnom i tankom kućištu - DiMAGE X1 te Maxxum 5D - aparat iz SLR kategorije.

Novi član obitelji DiMAGE, model pod imenom X1, minijaturni je fotoaparat rezolucije 8 megapiksela, koji se može pohvaliti antishake tehnologijom, u ovoj klasi digitalaca dosada viđenoj samo na modelu Lumix DMC-FX7/8.

Osim ovom korisnom funkcijom, X1 može se pohvaliti i 3x optičkim zumom na internoj leći, što znači da sva ta optika nekako stane u njegovo tanašno tijelo. Sa stražnje strane glatkog i fino zaobljenog kućišta nalazi se 2,5-inčni LCD ekran, a ako baš želite, X1 možete strpati u vodootporno kućište i bućnuti ga u more.

Za one kojima pak veličina (ni)je važna, tu je SLR model Maxxum 5D, poznat i kao Dynax 5D, proizveden kako bi konkurirao modelima u nižem cjenovnom segmentu tržišta, Nikonu D50 i Canonu EOS 350D. Naravno i tu je antishake funkcija, koja ovaj puta umjesto leće stabilizira 6,1-megapikeselni senzor, zatim 2,5-inčni ekran i još brdo funkcija.

NTCHS