|

Kompanija Wing napravila aplikaciju za kontrolu zračnog saobraćaja dronova

Kompanija Wing napravila aplikaciju za kontrolu zračnog saobraćaja dronova
6
D. B.
17.7.2019. u 09:00
2
komentara
6

dijeljenja
Kompanija Wing napravila aplikaciju za kontrolu zračnog saobraćaja dronova
Kompanija Wing je predstavila novu aplikaciju koja će omogućiti kontrolu zračnog saobraćaja dronova.
Sistem kontrole zračnog saobraćaja za dronove je nešto sično sistemu koji trenutno navodi avione nebom, a to je sada u fokusu brojnih tehnoloških kompanija koje primjenu dronova vide u gotovo svemu, od dostava do osiguranja zračnog prostora. Sada je kompanija Wing kreirala aplikaciju koja može poslužiti kao platforma za budući sistem.

Aplikacija je nazvana OpenSky te je odobrena za kontrolu i upravljanje letova dronova u Australiji, gdje je potpuno besplatna. Ranije ove godine je Wing dobio dozvolu za prvu uslugu dostave dronovima također u Australiji. Nova aplikacija je dostupna na Google Playu i Apple App Storeu, kao i na webu.

"Bez obzira na to da li ste osoba koja iz hobija voli letjeti ili poslovni korisnik koji koristi dron za istraživanje ili dostavljanje robe, aplikacija OpenSky omogućava da lako ustanovite gdje i kako letjeti ovisno o onome što radite", saopćio je Wing.

Za kompanije poput Winga robustan sistem upravljanja je ključan ukoliko žele ostvariti cilj, a to su hiljade malih dronova u zraku koji lete nisko i bez sudaranja, odnosno udaranja u drveće, objekte i slično. Brojne kompanije, uključujući AirMap i Iris Automation rade na sličnim sistemima kontrole zračnog saobraćaja.

Wing sarađuje s Američkom federalnom administracijom za avijaciju na uspostavljanju sistema dostave dronovima. Australija i Novi Zeland su ispred ostalih zemalja.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...