{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija nVidia predstavila konzolu Shield

Klix.ba
5.3.2015. u 09:52
7
23
Kompanija nVidia predstavila konzolu Shield
7
Kompanija nVidia je predstavila svoju konzolu nVidia Shield, koja predstavlja njen prvi entertainment sistem.


Radi se o konzoli sa operativnim sistemom Android, koja se smatra revolucionarnim uređajem koji je ujedno TV, kontrola i streaming superkompjuter. Prodaja počinje u maju, a vezija konzole sa 16 GB memorije će koštati 199 dolara

Konzola je dobila Tegra X1 procesor i 3 GB memorije te pruža dvostruko bolje performanse od Xboxa 360 sa samo petinom ukupne snage.

U početku će biti dostupno 50 igrara, a među njima su "The Talos Principle", "Borderlands The Pre-Sequel", "Telltale's Game of Thrones, "Resident Evil 5", "Portal", "Half-Life 2", "Metal Gear Rising: Revengence" i "Joe Danger".Suosnivač i direktor kompanije Jen-sun Huang je rekao da je zadatak konzole da učini igre pristupačnijim putem streaming usluge Grid.

Premium usluga će omogućiti igranje igara u rezoluciji 1080p i 60 frameova po sekundi, a među tim igrama su "Batman Arkham Knight", "The Witcher 3: Wild Hunt" i "Resident Evil Revelations 2".

Kao Smart TV, uređaj podržava 4K video, moguće je koristiti Google Play store, a omogućeno je i spajanje s drugim uređajima. Uz konzolu dolazi i daljinski bluetooth upravljač.

Konzola je dizajnira tako da može biti postavljena uspravno, a može biti i polegnuta. Unikatno aluminijsko kućište joj omogućava da izgleda drugačije iz svakog ugla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: