Dobra godina
18

Koje pametne telefone možemo očekivati u 2018. godini

Klix.ba
Pred nama je uskoro još jedan godina u kojoj se očekuje puštanje u prodaju nekoliko novih generacija pametnih telefona.

Još uvijek se sa sigurnošću ne može potvrditi kada će tačno pametni telefoni biti pušteni u prodaju 2018. godine s obzirom na to da je praksa pokazala kako velike kompanije često znaju odstupati od datuma koji su unaprijed definisani.

Američki mediji navode da zbog toga kupci ne bi trebali donositi odluke o kupovini novih telefona na bazi zvaničnih najavi kao i zbog toga što se pametni telefoni puštaju u prodaju nekoliko sedmica nakon prezentovanja.

Prema procjenama već u februaru i martu 2018. godine mogli bismo očekivati Samsung Galaxy S9 i S9 + te LG G7 i G7 +.

Neki od najboljih telefona u Kini mogli bi biti objavljeni u proljeće. Naime, Xiaomi bi u aprilu mogao predstaviti svoj Mi 7, a HTC u maju HTC U12. Vjeruje se da će u juni javnosti biti prezentovat i OnePlus 6 i ZTE Nubia Z18. Navodno će Sony također u juni predstaviti pametni telefon "Xperia XZ Pro-A".

Prema posljednjim procjenama na jesen možemo očekivati ažurirane verzije omiljenih telefona iz 2017. godine uključujući Note 9, Xiaomi Mi Mix 3 i LG V40.

Na listi telefona koji bi trebali biti prezentovani u oktobru 2018. godine nalaze se Googleov Pixel 3 XL, ZTE Nubia Z18S, Xperia XZ2 i HTC U12 +.

Pred sami kraj 2018. godine javnosti bi trebao biti predstavljen Moto Z 2019 (možda zvan Z3), a u decembru OnePlus 6T.