Kodak ima savršen smartphone namijenjen profesionalnim fotografima

Klix.ba
31.10.2016. u 08:06
36
11
Kodak ima savršen smartphone namijenjen profesionalnim fotografima
36
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
ThKodak i Bullitt grupa su predstavili novi Kodak Ektra smartphone dizajniran posebno za profesionalne fotografe. Ovaj smartphone ima 21megapikselni fotoaparat sa senzorom za brzi fokus i F2.0 otvorom te 13-megapiksela prednju kameru s otkrivanjem autofokusom.
Aplikacija napravljena posebno za smartphone kontrolira se intuitivno pomoću posebnog dodira, a fotografije se tako dotjeruju u realnom vremenu putem niza postavki uključujući HDR, pejzaž, portret, makro, sport, noćni i panorama, uz pametan automatski način rada koji sam odabire najbolje uslove za fotografije.

U ručnom načinu rada, napredniji korisnici mogu podešavati ekspozicije, ISO, fokus, balans bijele boje i brzinu zatvarača, a rezultati su vidljivi na zaslonu baš kao i promjene koje su napravljene.

Kodak Ektra smartphone ima dvostruki okidač u horizontalnoj poziciji, odnosno na istom mjestu gdje se nalazi i na klasičnim fotoaparatima. Uređaj također ima i Super 8 aplikaciju, pružajući tako profesionalne efekte koji podsjećaju na Kodakovih kultnih Super 8 filmskih traka.

Kodak Ektra koštat će blizu 500 eura i bit će dostupan širom Evrope krajem ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: