Isprobajte
0

Klikom miša do ljepšeg izgleda

Sarajevo-x.com
Za sve one koje zanima kozmetička operacija, ali nemaju dovoljno hrabrosti da odu pod nož, web sajt Lift Magic pruža mogućnost da jednostavnim klikom miša vide novu, poboljšanu verziju samih sebe.

Riječ je o virtualnom preobražaju za one koji ozbiljno razmišljaju o plastičnoj operaciji, a uz pomoć kojeg mogu vidjeti kako bi mogli izgledati, ukoliko se odluče za uklanjanje "kesa" ispod očiju, korekciju nosa ili face lifting.

Neobičan web sajt također privlači i mnoge sa viškom slobodnog vremena, budući da je Lift Magic postao pravi hit kao aplikacija na Facebooku, megapopularnom web sajtu za socijalno umrežavanje.

Korisnici, naime, moraju postaviti svoju digitalnu fotografiju, koja se pojavi na kompjuterskom ekranu, kako bi mogli isprobati čak 14 različitih kozmetičkih tretmana, poput podizanja obraza ili povećanja usana.

Kada izaberu željenu korekciju, klikom na dugme "pokaži mi" korisnici mogu vidjeti prikaz svog hirurški poboljšanog lica, te uporediti originalnu i retuširanu verziju.

Iz kompanije Modiface sa sjedištem u Kanadi, u čijem je vlasništvu ovaj web sajt, vjeruju kako bi Lift Magic mogao olakšati ljudima odluku o odlasku pod nož.

"Glavna prednost za korisnike Lift Magica jeste mogućnost prikaza retuširane verzije vaše fotografije bukvalno u nekoliko sekundi... To je veoma lako, zabavno i ne zahtijeva nikakav napor", kazao je za britanski Telegraph Andrew Collins, glasnogovornik Modifacea.

Lift Magic svakog mjeseca privuče više od 30.000 korisnika, a otprilike 85 posto njih su žene.