Postoji dobar razlog
17

Klasična verzija igre Angry Birds odlazi s Google Playja, na App Storeu mijenja ime

D. B.
Oni koji žele preuzeti klasičnu igru Angry Birds s Google Playja, verziju koja košta dolar i nije "opterećena" mikrotransakcijama,to trebaju učiniti brzo, odnosno do četvrtka.

Rovio Classics: Angry Birds, obnovljena verzija originalnog mobilnog hita, bit će uklonjena iz Googleove prodavnice aplikacija u četvrtak zbog "utjecaja na širi porfolio igara", saopćio je Rovio. Međutim, verzija za App Store će i dalje biti dostupna, ali i preimenovana u Red's First Flight.

Pretpostavlja se da Rovio uklanja remake Angry Birdsa kako bi potakunuo ljude da preuzmu njegove besplatne igre u seriji i tako zaradi novac od mikrotransakcija. Rovio Classics verzija košta 1 dolar i vjerovatno ne donosi ni blizu jednaku zaradu kao drugi Angry Birds naslovi. Također, cijena od 1 dolara bi mogla biti dovoljna da igrače drži podalje od drugih igara u seriji, tako da u Roviju osjećaju da se odriču novca nudeći i dalje Rovio Classic: Angry Birds na Google Playu.

Zašto Rovio nije odlučio promijeniti ime igre na Google Playju kao što je slučaj na App Storeu, zasad nije poznato. Promjena imena u Red's First Flight vjerovatno će otežati pronalaženje igre ukoliko korisnik ne zna tačno šta traži.