{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kinezi koriste specijalne puške za obaranje dronova bez oštećenja

16.3.2017. u 16:33
12
17
Kinezi koriste specijalne puške za obaranje dronova bez oštećenja
12
Kinezi koriste specijalne puške za obaranje dronova bez oštećenja
Policija u gradu Wuhanu u centralnom dijelu Kine je počela koristiti specijalne puške za obaranje dronova, koji se pritom navodno ne oštećuju.
Policajci su dobili 20 pušaka koje ometaju signal te "prisiljavaju" dron da se spusti na tlo. Puške će se upotrebljavati i tokom maratona u Wuhanu kako bi se povećala sigurnost učesnika i gledatelja.Efikasnost pušaka je demonstrirana ove sedmice, a spušteno je šest dronova. Ipak, puške nisu jeftine, jer jedna košta 36.265 dolara. Njihov domet je 1 kilometar.

Nedozvoljeni letovi su nekoliko puta ugrozili aviosaobraćaj u Kini, kao i velike događaje. Ranije ove godine je vlasnik drona uhapšen u Hangzhouu nakon što je koristio dron DJI Mavic Pro blizu aerodroma. U Hong Kongu su uhapšene tri osobe koje su koristile dronove iznad staze na kojoj se održavala utrka Formule E.Dronovi teži od 7 kg moraju biti registrovani.

Zakoni u ruralnim dijelovima Kine su mnogo manje strogi od onih koji važe u urbanim dijelovima, ali su letovi u blizini aerodroma zabranjeni, kao i u određenom zračnom prostoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: