U prodaji od 21.11.
5

Kineski One Plus 5T je unaprijeđena verzija njegovog prethodnika s istom cijenom

Klix.ba
One Plus 5T, novi pametni uređaj kineske kompanije, zvanično je predstavljen na tehnološkom događaju u New Yorku. Može se reći kako ovaj uređaj nije u potpunosti nov, već je veoma unaprijeđena verzija ranijeg modela One Plus 5.

Predstavljanjem nove generacije One Plus mobitela, kompanija je prestala proizvoditi i prodavati One Plus 5 koji je izašao na tržište prije samo šest mjeseci. Ovo ipak nije toliko iznenađujući potez s obzirom na to da su Kinezi 2016. uradili istu stvar i s mobitelom One Plus 3 nakon što su predstavili One Plus 3T.

Službeno predstavljanje One Plus 5T potvrdilo je skoro sve glasine o ovom uređaju. Iz kineske kompanije pojasnili su kako postoje dvije velike promjene na One Plus 5T. Mobitel ima veći ekran u odnosu na njegovog prethodnika, 6,1-inč, a skener za otisak prsta je premješten na poleđinu uređaja. Dizajn mobitela također je poboljšan, kao i pozadinska kamera. Dvostruka kamera sastoji se od 16-megapikselnog senzora s elektroničkim stabilizatorom slike te drugog 20-megapikselnog senzora. Prednja kamera ima rezoluciju od 16 megapiksela.

Dobre vijesti su kako One Plus 5T košta jednako kao i One Plus 5. Cijena modela od 64 gigabajta interne memorije i šest gigabajta RAM-a je blizu 790 KM, a verzija od 128 gigabajta interne memorije i osam gigabajta RAM-a košta blizu 890 KM.

One Plus 5T će od 21. novembra biti dostupan u maloprodaji širom Amerike, Velike Britanije i Evrope, dok će dan ili dva dana ranije stići u Kinu, Hong Kong i Indiju.