{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kamera Bublcam fotografiše i snima video pod uglom od 360 stepeni

20.11.2013. u 14:12
1
7
Kamera Bublcam fotografiše i snima video pod uglom od 360 stepeni
1
 
Kamera Bublcam ima mogućnost snimiti apsolutno sve oko sebe. Ona može praviti fotografije, ali i snimati pod uglom od 360 stepeni.
Radi se o kameri koja je nešto veća od teniske loptice, prijenosna je i pravi fotografije senzorom od 14 MP, a snima video rezolucije 1080p pri 15 frejmova po sekundi, kao i video rezolucije 720p pri 30 frejmova po sekundi u formatu H264.

Kamera podržava WiFi mrežu i omogućava prijenos uživo koji se može gledati preko kompjutera i mobilnih uređaja. Ima USB i microSD slotove.

Pri snimanju i fotografisanju kamera Bublcam nema problema sa "slijepim tačkama". Njen kreator je Sean Ramsay, vlasnik kompanije Bubl Technology Inc. Kamera je namijenjena sigurnosti i nadzoru. Sredstva su prikupljena kroz kampanju na Kickstarteru. Cilj je bio prikupiti 96.000 dolara, a iznos je udvostručen.

Na tržištu postoje slične kamere poput one koja se naziva Panono Ball. Ona se sastoji od 36 malih kamera koje se pale kada se loptica baci u zrak i dostigne najvišu tačku. No, ova kamera, za razliku od Bublcama, može samo fotografisati, ali ne i snimati video.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: