Prvi utisci
62

Kako izgleda i kako radi Galaxy S10+

Klix.ba
Smartphonei Galaxy S10 Plus, S10 i S10E predstavljeni su u srijedu na velikom Samsungovom "Unpacked" događaju. Nekoliko sati kasnije YouTube je bio preplavljen prvim utiscima o ovom dugo očekivanom uređaju.

Jedan od sretnika koji su među prvima dobili svoj Samsung uređaj nove generacije je Lewis Hilsenteger s kanala Unbox Therapy.

Naravno, riječ je o prvim utiscima i za potpunu recenziju novog Samsungovog smartphonea trebat će proći nekoliko sedmica intenzivnog korištenja.

U 13-minutnom videu Lewis predstavlja osnovne karakteristike najskupljeg od tri člana desete linije Galaxy - Galaxy S10 Plus. Od displeja, preko izreza za prednju kameru, do preformansi.

Samsung je, kako tvrdi, u svoj S10 ugradio najbolji AMOLED displej i Unbox Therapy se s tim može složiti. S druge strane, tu je urez u displej koji omogućava zgodno mjesto za dvije prednje kamere. neobična pozicija koja na neki način izbjegava mrski "zub" dio je dizajna na koji će se novi vlasnici morati navići.

Samsungove kamere su, naravno, među najboljim senzorima u industriji i Galaxy S10 Plus tome svjedoči. Lewis je isprobao sve tri stražnje kamere s posebnim fokusom na širokougaoni senzor koji obećava.